24-08-2018

[logohugo]                 Weekbrief 1                    24 augustus 2018

Hugo de Grootschool,    school voor openbaar onderwijs

Beste ouders/ verzorgers,

[Afbeeldingsresultaat voor welkom]

Welkom allemaal! De school is afgelopen maandag weer begonnen. We starten een nieuw schooljaar!

Het was fijn om iedereen weer na zes weken terug te zien. Door het fantastisch mooie weer hebben we een geweldige zomer gehad. De meeste kinderen hadden veel zin om weer naar school te gaan, maar sommige kinderen wilden nog wel langer vakantie. Wel fijn dat ze zo eerlijk zijn. Maar misschien geldt dit ook voor een aantal ouders en leerkrachten?

De kinderen zijn gestart in een nieuwe klas en bij een nieuwe meester of juf. Er zijn dit schooljaar zes nieuwe leerkrachten gestart op de Hugo:

- Meester Jorrik (groep 6 en in de middag 5/6)

- Juf Stephanie (groep 7)

- Juf Rosemarie en juf Letitia (groep AZC 2)

- Juf Kathy en juf Jitte (groep AZC 3)

We wensen alle kinderen en alle leerkrachten heel veel succes en een hele fijne schooljaar op de Hugo.

Net als vorig schooljaar stellen we iedere week weer een regel centraal in de school. En net als vorig schooljaar laten we aan u weten welke regel dit is en waarom dit zo belangrijk is.

De komende week staat de regel ‘we spelen samen’ centraal. Als een kind vraagt: ‘mag ik meedoen’? sluiten we dit kind niet buiten, maar geven we ruimte om samen te spelen.

In de zomervakantie is er voor veel geld nieuw buitenspeelgoed aangeschaft. Veel speelgoed is in de loop van vorig schooljaar verdwenen of kapot gemaakt. Nu komt het speelgoed in een grote kist en kunnen kinderen tussen de middag speelgoed uit de kist ‘lenen’. Als ze speelgoed lenen wordt hun naam genoteerd. Als ze iets anders willen doen, leveren ze het speelgoed weer in en ook dit wordt genoteerd. Op deze manier hopen we dat het speelgoed niet kapot wordt gemaakt of verdwijnt.

Regel van de week

Verkeersprobleem in de Thorbeckestraat

Werkt u mee?

[Afbeeldingsresultaat voor tekening auto]

Om te kunnen parkeren op de parkeerstroken voor het Stedelijk Gymnasium en het Rijn IJssel College  moet na de zomervakantie worden betaald. Dat maakt dat steeds meer bewoners en bezoekers hun auto voor de Hugo de Grootschool parkeren. We hebben afgelopen week gemerkt dat het voor school drukker is geworden met geparkeerde auto’s. De wijkagent is inmiddels op de hoogte gebracht door een aantal wijkbewoners.

Om de verkeersstroom door de straat veilig te laten verlopen vragen wij u om uw auto niet dubbel te parkeren. Daarmee blokkeert u de doorgang voor auto’s en fietsers.

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 hebben deze week een nieuw chromebook gekregen. Deze chromebooks worden vooral gebruikt voor het vak rekenen. We hebben gezien dat naast een goede uitleg van de leerkracht het werken met een tablet tot goede resultaten leidt. De kinderen moeten super zuinig zijn met hun chromebook zodat deze meerdere jaren gebruikt kunnen worden.

Chromebooks

[Afbeeldingsresultaat voor tekening laptop]

Goede Eindscore Citotoets

[Gerelateerde afbeelding]

Deze week is de Eindscore van de Citotoets 2017-2018 op school binnengekomen. De Hugo heeft op de Citotoets 2017-2018 een gemiddelde van 537.1 gescoord. Daarmee zit de Hugo ruim boven de inspectienorm.

U snapt dat we supertrots zijn met dit mooie resultaat!

Cursus omgaan met pubers

In de puberteit verandert veel, zowel voor pubers als voor hun ouders. Dat is voor de ouders en voor de kinderen lastig. GGD Gelderland-Midden houdt jaarlijks twee cursussen voor ouders van puberende kinderen. U bent van harte welkom om deel te nemen aan de cursus. De eerst volgende cursus begint maandagavond 10 september en bestaat uit vijf bijeenkomsten.

Waar loopt u tegen aan als ouder en hoe begeleidt u uw kinderen op een positieve manier? De cursus ‘Beter omgaan met pubers’ bestaat uit vijf bijeenkomsten. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de prettige én de lastige kanten van het omgaan met pubers. U krijgt informatie over hoe u het contact met uw zoon of dochter kunt bevorderen en ruzie kunt voorkomen. De deelnemers vinden herkenning bij elkaar door ervaringen en oplossingen te delen.

Aandachtonderwerpen:

· veranderingen in de puberteit;

· positieve aandacht en manieren van opvoeden;

· ruzie voorkomen: luisteren naar een puber;

· ruzie oplossen: praten met een puber;

· grenzen stellen en straffen;

· (omgaan met) sociale media en internet

Voor wie? Ouders van 12- tot en met 16-jarigen, die vragen hebben over of problemen hebben bij de opvoeding van hun puber(s).

Waar en wanneer? De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten op de maandagavonden; 10, 17, 24 september, 1 en 8 oktober 2018.

De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 - 21.30 uur aan de Schelmseweg 93a te Arnhem, in ons scholingsgebouw aan de achterkant van het Openlucht Museum. Inschrijven kan tot 1 week voor aanvang van de cursus.

Aanmelden kan via secretariaatjgz@vggm.nl onder vermelding van ‘aanmelding voor pubercursus’. Vergeet u niet uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en leeftijd van uw kind(eren) te vermelden. Deelname aan de cursus is kosteloos.

Het team van de Hugo de Grootschool wenst u een goed weekend !